Kloetinge, december 2013.oostmolen

Aan de vrienden van de Oostmolen te Kloetinge,

Dit is de eerste nieuwsbrief onder de nieuwe naam van de molen of is het toch de oude naam? Zoals jullie in de augustus nieuwsbrief hebben kunnen lezen is, 14 september, tijdens Open MonumentenDag, de naam van de molen door wethouder JoAnnes de Bat en de Kinderburgemeester Marleen Zuidweg onthuld.

Het betreft de oude benaming, van de molen, welke vroeger in de volksmond werd gebruikt en verschillende keren schriftelijk staat vermeld. Omdat bijna alle molens in Nederland een naam hebben wilden wij dat onze molen ook een historische naam zou krijgen cq behouden.

Zo willen wij de naam “Oostmolen” als beeldmerk voor de molen gaan gebruiken. Vandaar dat de oude naam een nieuw leven wordt ingeblazen.

Tijdens OMD zijn er een groot aantal bezoekers geweest en hebben we ook vele vrienden mogen begroeten. Enkele bestuursleden en de molenaars waren de gehele dag aanwezig om uitleg te geven over het onderhoud en het gebruik van de molen.

kerstkaartNaast het herstellen van het metselwerk is de molen dit jaar opnieuw geschilderd en staat de Oostmolen er weer fris bij. Omdat we nog verschillende wensen hebben om de molen optimaal te krijgen hebben we een begroting aangevraagd voor het maken van een goot op de balie (1e verdieping). Dit is een grote ingreep maar door het maken van zo’n goot wordt de buitenmuur minder nat en zal het schilderwerk van de romp langer wit/schoon blijven.

Een gedeelte van de kosten, 1/3 deel, kunnen we zelf betalen maar voor het grootste deel hebben we, eind oktober, een verzoek aan de Rabobank Coöperatief Dividend gedaan. Vlak voor de Kerstdagen kregen we, van de Rabobank, een positieve reactie waarin zij aangaven dat zij het gevraagde deel (2/3) onder voorwaarden willen financieren. Door deze bijdrage kunnen we de goot in 2014 laten aanbrengen.

Hartelijk dank aan de Rabobank die via een bijdrage uit het Coöperatief Dividend het mogelijk maakt om deze noodzakelijke voorziening te kunnen laten uitvoeren.

Tevens willen wij tegen het eind van het jaar alle vrienden hartelijk bedanken voor de financiële bijdrage voor 2013 en hopen wij dat jullie 2014 nog steeds vriend van de Oostmolen willen zijn.

Dit is de enige manier om de molen in goede conditie en draaiende te houden.

Bestuur OOSTMOLEN.

Share