Restauratie Oostmolen

Restauratie Oostmolen

Voor het bestuur van de Oostmolen breekt een spannende tijd aan. 9 mei wordt er gestart met de restauratie van de molen. 

Allereerst wordt de kap aangepakt, de mastiek laag en het dakbeschot wordt verwijderd. Dan pas kunnen we zien of er nog onderdelen van de hoofdconstructie zijn aangetast. 

Hopelijk valt de inspectie van de constructieonderdelen mee. Een echte tegenvallen kunnen we, financieel, niet gebruiken.

Naast de kap worden een groot deel van de planken van de stelling vernieuwd.

Ook zal de molenmaker alle draaibare elementen opnieuw afstellen zodat het malen van het graan weer perfect kan verlopen.

Alle vernieuwde onderdelen worden opnieuw geschilderd. Ook de groene waas die aan de romp te zien is gaat verdwijnen omdat de romp opnieuw gekeimd wordt. Keimen is het wit schilderen met een speciale verfsoort.

De totale investering kost meer dan € 100.000,=. Hiervoor hebben wij naast subsidie van de overheid diverse fondsen benaderd.

Al met al duurt het restauratieproject van de Oostmolen tot de bouwvakvakantie. Wij hopen dat de restauratie dan ook daadwerkelijk is afgerond en wij als bestuur ons kunnen richten op Open monumentendag 2022.

Trots kan de molen dan weer draaien en is de Oostmolen voor de toekomst gered.

 

Bestuur Oostmolen

 

Share

Vergelijkbare berichten