Open Monumenten Dag bij de Oostmolen in Kloetinge

Open Monumenten Dag bij de Oostmolen in Kloetinge.

Zoals gebruikelijk is in Nederland Open Monumenten Dag het tweede weekend in september. Dit jaar wordt het 14 en 15 september. De Oostmolen is alleen zaterdag 14 september, tussen 10.00 en 17.00 uur, open voor publiek!

Het landelijke thema is dit jaar; ”Plekken van plezier”.

Voor het stichtingsbestuur is het een mooie titel gezien de ontwikkeling het afgelopen jaar.
Met veel enthousiasme hebben wij, in 2008 de verantwoording voor de Oostmolen op ons
genomen. Na een moeizame start omdat er veel achterstallig onderhoud was krijgen wij, na intensief overleg met de gemeente Goes, een jaarlijkse subsidiebijdrage. De gemeenteraad heeft in juni positief besloten om dit jaar een bijdrage ineens te geven en voor de komende jaren een jaarlijkse bijdrage.
Ook de crowdfundactie van 2018/2019 is een succes geweest. De molen heeft een groot aantal nieuwe vrienden mogen begroeten.

Wat is er te doen in en rond de molen.

Dit jaar wordt er met Monumentendag uitleg gegeven over het gebruik van de graanmolen. Met de nieuwe windborden en zeilen kunnen de vrijwillige molenaars, als er voldoende wind is, ook deze dag malen!
Bakker Boer staat er met een kraam heerlijke streekproducten. Onder andere molenbrood gebakken van meel gemalen door onze molen.
Ook schutterij Ravenstein is op het terrein aanwezig zodat iedereen mag komen schieten. Vooral voor de jeugd is dit een spannende activiteit.
De thee- en koffietuin is er dit jaar ook weer.

Voor onze vrienden en eventuele nieuwe vrienden schenken wij gratis koffie of thee en hebben wij er iets lekkers bij.
Nadat jullie alles hebben bekeken is er voor de vrienden een zakje meel gemalen door onze molen en een recept voor het maken van overheerlijke pannenkoeken.
Zo kunnen de vrienden thuis nog eens nagenieten van een uitgebreid bezoek aan de Oostmolen.

Natuurlijk is ook iedere andere belangstellende welkom bij de Oostmolen in Kloetinge.
Graag tot zaterdag 14 september.

Bestuur en vrijwilligers van de Oostmolen.

Share

Vergelijkbare berichten