Cees Pieters Koninklijk onderscheiden

Cees Pieters Koninklijk onderscheiden

Cees Pieters, secretaris van het Bestuur van de Stichting tot Behoud van de molen te Kloetinge, heeft donderdag 23 april jl. een Koninklijke Onderscheiding ontvangen en is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Cees Pieters heeft een groot deel van zijn loopbaan doorgebracht bij de Gemeentelijke Overheid en zich daarbij in het bijzonder zeer verdienstelijk gemaakt voor de instandhouding van waardevolle monumentale gebouwen. Hij is bestuurslid/secretaris van de Oostmolen sinds 18 oktober 2007. Mede vanwege zijn kennis en inzet maar ook vanwege zijn persoonlijke talenten is de heer Pieters destijds gevraagd toe te treden tot het Bestuur van de Stichting tot Behoud van de Molen te Kloetinge.

Deze molen is in 2007 na jaren in particulier bezit geweest te zijn via de Gemeente Goes overgedragen aan bovengenoemde Stichting. De molen was in zeer matige conditie en er was veel achterstallig onderhoud.

Cees Pieters heeft zich in het Bestuur naast het secretariaat in het bijzonder ingespannen om subsidies en fondsen te verwerven om de molen weer in goede staat terug te brengen. Cees Pieters is namens het Bestuur diegene die de Bouwkundige restauratie begeleidt en controleert.  Dit omvat, naast de aanbestedingen, ook het volgen van de voortgang en alle kontakten met de aannemers.  Hierbij gaat het om bouwtechnisch gespecialiseerd werk waarbij de bouwkundige (molen) kennis van de heer Pieters onontbeerlijk is.

Hij heeft eveneens een belangrijke rol gespeeld bij de opzet van de organisatie van “de vrienden van de molen te Kloetinge”. Deze ± 100  “vrienden”  betalen jaarlijks een aanzienlijk bedrag wat gebruikt wordt voor het kleine maar noodzakelijke “dagelijks” onderhoud aan de Oostmolen, veelal uitgevoerd door zeer betrokken vrijwilligers. Zeker zo belangrijk is dat “de vrienden” de band tussen de bevolking van Kloetinge e.o. en de Oostmolen bevestigen en in stand houden.

Het optreden van Cees Pieters zowel intern als extern kenmerkt zich door deskundigheid, loyaliteit en een open kritische houding.

Wij feliciteren de heer Pieters dan ook van harte met deze welverdiende Koninklijke Onderscheiding.

M.A. (Thijs) Bierens

Voorzitter Bestuur van de Stichting tot behoud van de molen te Kloetinge

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie