Bijzondere gebeurtenissen.

Ambachtvrouw.

De Ambachtsvrouwe van Kloetinge, mevrouw J.J. van Dijk van ’t Velde – Radermacher Schorer betekende veel voor het sociaal maatschappelijke en culturele leven in Kloetinge. Ze steunde een groot aantal plaatselijke organisaties als het Sint Sebastiaansgilde, Brassband Excelsior, Schutterij Ravenstein, Kunstkring en de Stichting tot Behoud van de molen te Kloetinge. Op 19 juli 2015 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op 12 mei overleed zij op 86 jarige leeftijd.

Brandweer

Tijdens het opstellen van een veiligheidsvoorschrift en een zelfevaluatie voor de beveiliging van de Oostmolen is natuurlijk de brandveiligheid en hulpverlening een belangrijk onderwerp. Een monumentale molen is ook voor de brandweer een bijzonder object, want hoe werkt een molen, wat kan er fout gaan, hoe stoppen we de molen etc. Een jaarlijkse oefening met de brandweer van Goes is dan ook een onderdeel van ons veiligheidsplan.

Herdenking

Op de Kloetingse begraafplaats is de Canadese soldaat Jean-Maurice Dicaire begraven. Het monument op de begraafplaats is naar de heer Dicaire vernoemd. De heer Dicaire was door een Duitse granaatscherf gewond geraakt en daaraan op 29 oktober 1944 overleden. De herdenking was deels in de Oostmolen.

Kloetingseschool.

Regelmatig brengen de leerlingen van de Kloetingseschool een bezoek aan de molen in het kader van een project.

Onthulling Point of interest.

Een markeringspunt in de Liberation Route Europa is onthult aan de Kapelseweg in Kloetinge.

Passie van Kloetinge

29 maart 2015 was de Passie van Kloetinge.

Share